Hoe de juiste meubels kiezen

U wilt uw interieur een oppepper geven. U bent toe aan nieuw meubilair. U bent niet tevreden over uw huidige interieur en wilt hierin meubels gaan vervangen.  In welke van de bovenstaande situaties u zich bevind, het is belangrijk met een goed plan de meubelwinkels binnen te stappen.  Om met succes te slagen met de aankoop van uw nieuwe meubels, delen wij hier ons stappenplan.

Hoe de juiste meubels kiezen 1
1. Creëer een moodboard

Om van uw interieur een geheel te maken is het maken van een moodboard een must. Deze vormt het uitgangspunt van uw interieur. Op het moodboard vind u de kleuren, sfeer, materialen en stijl van uw ideale interieur terug. Hoe u aan de slag gaat met het maken van een moodboard vindt u in ons artikel moodboard-maken-zo-doet-u-dat.

2. Stel een wensenlijstje op

Welke meubels moeten er komen? Welk budget is er beschikbaar? Welke eigenschappen zijn voor u belangrijk? Denk hierbij aan flexibiliteit, reiniging, vlekbestendigheid, materiaal, grote, vorm, duurzaamheid

3. Teken een plattegrond en een indelingsplan

Om de juiste meubels voor de ruimte aan te schaffen is het wenselijk om een plattegrond van de ruimte(s) te tekenen. Hierdoor krijgt u beter zicht op de maten van de ruimte en wanneer u daarbij ook de gewenste meubels intekent ziet u meteen of ze passen in de ruimte, of er voldoende loop- en bewegingsruimte overblijft. Meer tips hiervoor lees in ons artikel Indelingsplan-hoe-deel-ik-mijn-woning-in.

4. Kies juiste hoeveelheden en grootte

Door het maken van een indelingsplan krijgt u heel inzichtelijk hoeveel meubels er in de ruimte passen en wat de juiste grootte van de verschillende meubels moeten zijn. Te vaak zien wij ruimtes waar te veel meubels in geplaatst zijn waardoor er te weinig bewegingsruimte overblijft. Ook komen de aanwezig meubels niet tot hun recht. Bij een goed uitgedacht meubelplan maakt u weloverwogen keuzes.

Meubels

5. Zorg voor variatie

Een goede variatie in verschillende soorten meubels, materialen en vormen zorgt voor een prettig interieur. Koop daarom niet alles van dezelfde serie of in hetzelfde materiaal maar varieer in stofkeuze, vorm, afmeting en materialen. Het geheel moet bij elkaar passen maar hoeft niet allemaal op elkaar te lijken. Bij het maken van het moodboard heeft u hier als het goed is ook al keuzes in gemaakt.

6. Maak een boodschappenlijstje

Wanneer u alle bovenstaande stappen heeft doorlopen ontstaat er een duidelijk beeld van de aan te schaffen meubels. U kunt nu een boodschappenlijst of wensenlijst samenstellen en hiermee op pad gaan. Neem hierbij ook het gemaakte moodboard en indelingsplan mee naar woonwinkel. Veel succes met de aanschaf van uw nieuwe droominterieur!

Wilt u ook uw droominterieur creëren maar komt u er alleen niet uit? Wij denken graag met u mee! Neem dan hier contact met ons op.

30 september 2019