Scandinavisch kerstinterieur

Vier de kerst eens keer in een andere stijl. Leg de glimmende kerstballen, slingers en overtollige versiering maar op zolder. De Scandinavische stijl is juist het tegenovergestelde van de kerststijl die de meeste mensen in hun hoofd hebben. Een Scandinavisch kersthuis is versierd met rustige, overzichtelijke, sfeervolle en basic kerstversiering.

1. Echte kerstboom

houten kerstboom versiering scandinavischBegin met echte kerstboom in huis te halen. Deze brengt de natuur van de Scandinavische landen in huis en laat een heerlijke dennengeur door uw huis zweven. De kerstboom wordt niet overtollig versierd maar juist rustig. Denk hierbij bijvoorbeeld aan witte matte kerstballen of houten kerstboomversiering. En aan een rieten mand om de kerstboom in te zetten. Soms kunnen alleen lichtjes in de boom al genoeg zijn. Hierdoor houdt u de kerstboom rustig en past het helemaal in deze stijl.

2. Natuurlijke materialen

De Scandinavische kerst stijl is met veel natuurlijke elementen zoals hout, touw, wol, papier, steen en staal. Deze materialen zijn heel geschikt voor alle kerstversiering in huis zoals bijvoorbeeld een ster van papier van House Doctor . Ook een kerstslinger die uit papier of hout bestaat met leuke kerstfiguurtjes past in deze sfeer.

sterren van house doctor Scandinavische kerst3. Neutrale kleuren

Om meer warmte in uw huis te creëren voor de kouden dagen is een schapenvacht een ideale sfeermaker. De wol straalt warmte en zachtheid uit die het knusse huis gevoel geeft. Dit gevoel wilt u graag tijdens de kerstdagen in huis hebben. Natuurlijk kunnen kaarsen hierbij niet ontbreken. Kies daarbij voor neutrale kleuren zoals bruin, crème, zwart, wit of gedempte kleuren zoals zachtgroen of oudroze.

4. Vleugje koper of goud

De neutrale kleuren zoals bruin, wit en zwart zijn de basis kleuren voor een Scandinavisch kerst interieur. Maar mist u toch de glans en de glitters zijn gouden of koperen details een mooie aanvulling in een Scandinavisch kersthuis. U kunt deze materialen toevoegen in bijvoorbeeld kaarsenhouders voor nog een beetje extra kerstgevoel.

De Binnenstudio wenst u gezellig feestdagen!

 

Dit artikel bevat enkele affiliate links

 

9 december 2019